Henna otti vastuulleen Intito Care -palvelukokonaisuuden eteenpäin viemisen

17.5.2022

Intiton tiimiin liittyi kevään aikana aivan uutta roolia täyttämään, muovaamaan ja kehittämään Henna Pajarinen. Hänet palkattiin Intito Care Specialistiksi kaksi kuukautta sitten, syksyllä perustetun Joensuun toimiston kolmanneksi työntekijäksi. Nyt hän kertoo, miltä uusi työpaikka on tuntunut ja mitä hän on päässyt jo tekemään.

Henna Pajarinen, Intito Care Specialist

Mitä teit ennen Intitolle tuloa?

”Olen työskennellyt koko aiemman työurani graafisella alalla, painotalossa. Ehdin olla melkein 15 vuotta yhteyspäällikkönä. Työnkuvaani kuului asiakkuuksien hallintaa ja painotöiden koordinointia aina tilauksesta toimitukseen saakka. Työ oli varsin monen muuttujan hallintaa, mutta pitkään samassa positiossa olleena minulla oli erinomainen rutiini työskentelyyni” Henna kertoo taustastaan.

Intitolle siirtyminen tarkoitti isoa muutosta. Ala vaihtui perinteisestä painoalasta, vauhdikkaasti muuttuvaan IT-alaan. Yrityksenä PunaMusta Oy on osa satoja henkilöitä työllistävää PunaMusta Media konsernia, kun taas Intitolla työskentelee hieman yli 20 ihmistä. Oman pestinsä rutinoituneesta erityisosaajasta hyppy kohti tuntematonta ei tapahtunut hetkessä.

Miksi halusit vaihtaa alaa?

”Pitkään samassa työpaikassa olleena havahduin miettimään mistä olen tullut ja mihin olen menossa. Katselin painotoimialan tulevaisuudennäkymiä, jotka ovat varsin epäselvät. Isointa kehitystä alalla tapahtuu IT-järjestelmissä. Sitä kautta kiinnostukseni IT-alaa kohtaan oikeastaan heräsi.” Henna kertoo.

Henna alkoi kaivata tuttujen rutiinien tilalle mahdollisuutta kehittyä ja uudenlaisia haasteita. Hän kouluttautui työnohessa taloushallinnon tradenomiksi ja toivoi voivansa yhdistää koulutuksen kautta saadun ymmärryksen taloushallinnosta kiinnostukseensa IT-alaa kohtaan. Arki alkoi rauhoittua ja Henna koki olevansa valmis alanvaihtoon ja uuden työn mukanaan tuomiin haasteisiin.

”Kun Intiton työpaikka aukesi, se tuntui olevan juuri minua varten. Siinä yhdistyi talouden ja tietotekniikan aspektit, eikä etsitty valmista tekijää vaan korostettiin asenteen merkitystä ja halua kehittyä. Ilmoitus innosti ja puhutteli minua. Tutkin Intitoa yrityksenä ja sen työntekijöitä ja minulle tuli olo, että täällä pääsisin kehittymään ihmisenä ja tukenani olisivat ammattitaitoiset kollegat” Henna tuumii.

Miten ensimmäiset kaksi kuukautta Intitolla ovat menneet?

”Vastaanotto oli todella lämminhenkinen. Täällä on ihana porukka töissä! Olin odottanut, että olisin pää pyörällä kaikesta uudesta tiedosta pidempään, mutta se aika jäikin lyhyemmäksi, kuin kuvittelin. Termit alkavat olla jo tuttuja, uusi positio tuntuu muovautuneen minulle ja Intitolle sopivaksi. Pitkään yhdessä firmassa työskennelleenä ajattelin, että sopeutuminen vie aikaa, mutta tänne oli tosi helppo tulla ja Intito tuntuu jo nyt juuri minun paikaltani. Uskon, että tein urani ja itseni kannalta erinomaisen päätöksen” Henna iloitsee.

Intitolla on vahva asiakkaista ja työntekijöistä välittämisen kulttuuri. Intito Care Specialistina Henna tulee pitämään huolta erityisesti ensimmäisestä. Tarkoituksena on, että Hennan myötä asiakkuuden hallintaa ja Intito Care -palvelua tullaan tekemään systemaattisemmin läpi koko kasvavan organisaation.

Mitä olet päässyt tekemään, entä millaisia vahvuuksiasi hyödyntämään?

”Tässä vaiheessa olen kerännyt paljon tietoa ja tehnyt sen pohjalta palvelumuotoilusuunnitelmaa, jonka pohjalta lähdemme eteenpäin viemään Intiton asiakkuudenhallintaa ja palvelujohtamista. Olen aina tykännyt tutkia asioita ja minulla on kyky poimia löytämästäni tiedosta oikeat asiat. Tätä olen päässyt hyödyntämään kuunnellessani useiden intitolaisten näkemyksiä Intito Care -palvelusta ja sen kehittämisestä. Olen myös hyvä organisoimaan monimutkaisiakin kokonaisuuksia ja uuden roolin, sekä yrityksen toiminnan kehittäminen vaatii hyviä organisointitaitoja” Henna kertoo.

Mitä odotat tulevalta?

”Positiivisen, innokkaan ja odottavan fiiliksen kanssa mennään eteenpäin. Toivon, että saamme aloittamamme projektit lennokkaasti ja onnistuneesti eteenpäin. Minulla on iso halu onnistua tehtävässäni. Näen, että Intitolla on hienot tulevaisuudensuunnitelmat ja kasvustrategia. Haluan olla osa tätä kasvutarinaa ja kantaa oman korteni ketoon” Henna kertoo ja jatkaa hymyillen: ”Saan tehdä uutta ja uudella tavalla, mikä on antanut minulle paljon jo nyt. Ehkä hymy ja into kuherruskuukausien jälkeen vähän vähentyy, mutta ei varmasti katoa!”.

Lisää juttuja intitolaisista löydät Careers-sivulta!

Eve Lallukka
Nordic Marketing Business Partner