Intito mukana IBM Vision 2017 tapahtumassa Orlandossa

25.5.2017

16. – 19.5.2017 Orlando, Florida 

IBM järjesti neljän päivän konferenssin Orlandossa. Tapahtuman teemat pyörivät taloushallinnon parissa, keskittyen etenkin organisaation talouden ja myynnin tehokkuuden hallintaan, sääntelyn ja riskin hallintaan sekä raportointiin ja älykkääseen analytiikkaan. Konferenssin lukuisissa sessioissa käytiin läpi näkökulmia ja ratkaisuja aihe-alueiden haasteisiin kiinnostavien esimerkkien ja puheenvuorojen avulla. Työkaluista esillä oli muun muassa TM1 ja Planning Analytics suunnitteluun ja laskentaan, IBM:n uusi aluevaltaus sääntelyyn ja riskien hallintaan sekä Cognos Analytics ja Watson Analytics datan analysointiin.

Konferenssin ensimmäinen päivä oli suunnattu IBM:n yhteistyökumppaneille. Päivän ohjelma alkoi Hyper Cloud ja Watson Financial Services aiheita käsittelevällä paneelilla. Mieleenpainuvin asia oli, että IBM toi esimerkkien kautta esiin, kuinka he pyrkivät muuttamaan organisaationsa suuntaa joustavammaksi. Heidän tavoite on tarjota asiakkaille ratkaisuja aiempaa ketterämmin ja pienemmällä alkuinvestoinnilla. Samassa sessiossa IBM myös julkisti että heidän uusi aluevaltauksensa on sääntely ja riskin hallintaan liittyvät työkalut.

Päivän seuraavassa sessiossa päästiin kiinni meille tuttuun aiheeseen, talousohjaukseen sekä ja IBM Planning Analytics työkaluun. TM1 kulkee IBM:n materiaalissa uudella nimellä Planning Analytics (PA). Pilvipohjainen ratkaisu on PA:n fokus, mutta heidän suunnitelma on tarjota sama ohjelmisto myös paikallisena. PA tarjoaa TM1:sen ydintoimintojen lisäksi aiempaa modernimpaa graafista käyttöliittymää. IBM avasi käyttöliittymän suunniteltua kehityspolkua ja tällä hetkellä pääpaino on saada nykyisiä TM1:sen ominaisuuksia katettua uudella käyttöliittymällä.

Toisena päivänä konferenssin ohjelma oli suunnattu partnereiden ohella myös asiakkaille. Väkimäärä kasvoi huomattavasti käytävillä ja avauspuheenvuorojen puitteet olivat kuin rokkikonsertissa. Puheenvuorojen ja sessioiden lisäksi konferenssissa oli avoin keskustelualue, jossa IBM:n edustajat ja yhteistyökumppanit esittelivät tarjontaansa. Oli kiinnostavaa huomata, että TM1/PA ympärillä on ketterästi työkaluja ja ominaisuuksia ohjelmiston kylkeen luova yhteisö. Esimerkiksi Cubewise tarjoaa ylläpitoon ja dokumentointii keskittyvää Pulsea. DataClarity:n tuote lisää ominaisuuksia raportoinnin ja konsolidoinnin puolella. QUBEdocs puolestaan automatisoi järjestelmän dokumentaatiota. IBM tukee yhteisöä ja lisää aiheesta löytyy osoitteessa https://www.ibm.com/communities/analytics/planning-analytics/.