Millaisiin saappaisiin tuore kaupallinen johtaja astui?

8.4.2021

Jyri-Pekka Makkonen, Intiton kaupallinen johtaja

Jyri-Pekka Makkonen aloitti Intiton kaupallisena johtajana 1.4.2021. Jyri-Pekan tehtävä on uusi Intitossa ja jo itsessään uutisen arvoinen, mutta mitä Jyri-Pekka itse ajattelee uudesta työpaikastaan ja hänelle annetuista saappaista? Jyri-Pekka joutui tiukkaan tenttiin heti aloitettuaan meillä ja tässä ovat tulokset.

Miksi Intito on sinusta kiinnostava yritys?

Intito on minulle tuttu jo sen perustamisesta lähtien. Olin silloin kilpailevassa yrityksessä töissä ja huomasin, että tässä on firma, jota kannattaa pitää silmällä. Intito kasvoi liiketoiminnan suunnittelun ja ennustamisen alueella muutamassa vuodessa vauhdilla ja heistä tuli kova kilpailija silloisen työnantajani kanssa.

Intiton porukkaan oli hienoa lähteä mukaan. Euroopankin tasolla täällä on töissä huippuosaajien ainutlaatuinen joukkue, joilla on vahva talous- ja liiketoimintaosaamien yhdistettynä vankkaan teknologiakompetenssiin. Intitolla on myös todella vahva ja lojaali asiakaskunta, josta olemme erittäin ylpeitä.

Olen aina tykännyt pienemmistä kasvufirmoista. Liiketoiminnan monimuotoinen vetovastuu kiehtoo minua ja näen laajat kasvumahdollisuudet Intiton kiinnostavalle tarjoomalle yli Suomen rajojen.

Mitä tehtävä pitää sisällään ja mikä siinä innostaa sinua?

Vastuullani on Intiton nykyisten asiakkuuksien kehittäminen ja uusien asiakkuuksien löytäminen. Toisaalta tulen viemään operatiivista toimintaamme eteenpäin ja valmistelemaan Intitoa seuraavaan kasvuvaiheeseen. Tulemme Intitona pohtimaan yhdessä sitä, miten toimimme ja miten johdamme omaa liiketoimintaamme fiksusti. Rakennamme niitä palapelin palasia, jotka tukevat kannattavaa kasvuamme.

Minulle on tärkeää olla intohimolla mukana työssäni ja Intito on yrityksenä sellainen, jota voin koko sydämestäni lähteä kehittämään. Tehtävässä minua innostaa monipuolisuus – saan olla suorassa kontaktissa asiakkaidemme kanssa ja toisaalta minulla on vahva liiketoiminnan kehittämisrooli.

Millaisena näet toimialan tulevaisuuden?

Näen liiketoiminnan suunnittelun ja ennustamisen tulevaisuuden valoisana. Toimiala tulee kasvamaan jo ihan senkin takia, että tekoälyn ja algoritmien tuleminen osaksi liiketoiminnan suunnittelua on vasta alullaan. Uusien teknologioiden tuomat mahdollisuudet antavat työkaluja suoraan liiketoiminnan ytimeen – eli siihen miten liiketoimintaa mallinnetaan, ennustetaan ja johdetaan. Olemme Intitolla rakentamassa näitä uusien teknologioiden mahdollistamia kyvykkyyksiä yrityksille ja minusta on inspiroivaa olla mukana tässä kehityksessä.

Millaisia odotuksia sinulla on uutta työnkuvaasi kohtaan?

Minusta on hienoa päästä rakentamaan olemassa oleville asiakkaillemme uusia ideoita ja ratkaisuja ja hyödyntämään 20 vuoden työurani aikana saamiani kokemuksia ja oppeja asiantuntija- ja teknologialiiketoiminnan johtamisesta. Tiivistettynä odotan tiukkoja tilanteita, paljon tekemistä ja kovaa vauhtia. Nautin monipuolisista ja haastavista tehtävistä.

Jyri-Pekka suoriutui tenttauksesta kuivin jaloin ja hänelle tarjotut saappaat vaikuttavat olevan juuri sopivan kokoiset. Eiköhän niillä lampsita vielä yhdessä pitkälle. Intiton työntekijät toivottavat Jyri-Pekan lämpimästi tervetulleeksi osaksi kasvavaa joukkuettaan!

Eve Lallukka
Marketing Manager