Operatiivisen datan merkitys liiketoiminnan suunnittelussa – Chief of Finance 2021

6.5.2021

Chief of Finance 2021 on suomen talousjohtajien merkittävin kohtaamispaikka. Tapahtuma järjestettiin 19.5.21. Virtuaalinen tapahtumakokonaisuus tarjosi talousjohtajille ja taloushallinnon ammattilaisille oivalluksia, näkymän alan trendeihin ja katsauksen alati muuttuvaan talousjohtajan rooliin.

Tapahtuman suorassa lähetyksessä Enersensen Head of Data & Analytics Einari Rännäli kertoi, millainen merkitys operatiivisella datalla on liiketoiminnan suunnittelussa. Enersensellä kehitetään kokonaisvaltaista liiketoiminnansuunnittelua tukemaan datavetoisia päätöksiä. Visiona on täysin integroitu liiketoiminnan suunnittelu, jonka mahdollistaa IBM Planning Analytics -suunnittelualusta. Alta voit katsoa tallenteen Einarin puheenvuorosta.

Operatiivisen datan merkitys liiketoiminnan suunnittelussa

Pidimme tapahtumassa myös Deep Dive keskustelun aiheesta: Poikkeaminen havaitseminen datasta. Algoritmien avulla poikkeamat datasta löytyvät automaattisesti ja asiantuntijoiden aikaa säästyy niiden analysointiin ja mahdollisesti tarvittavien toimenpiteiden tekemiseen. Vedimme tilaisuuden alussa lyhyen demon valtion ostolaskujen tarkastamisesta. Demossa algoritmi etsii datasta poikkeamia ja asiantuntija porautuu niiden syihin.

Jos algoritmien hyödyntäminen liiketoiminnan ja talouden suunnittelussa kiinnostaa voit tutustua ratkaisuihimme ja niistä tehtyihin demovideoihin täältä.