Tunnelmia IBM Analytics Universitystä Tukholmasta 17.-20.9.2018

24.9.2018

17.-20.9.2018 järjestettiin Tukholmassa IBM Analytics University 2018, mihin myös Intito lähetti oman edustuksensa paikan päälle. Kyseessä oli IBM business analytiikan vuoden ykköstapahtuma Euroopassa ja paikalla oli arviolta noin reilu 500 innokasta osallistujaa koostuen sekä asiakkaista että business partnereita.

Analytics University tapahtuman ajatuksena on tarjota tilaisuus verkostoitumiseen sekä keskittyä enemmän nimensä mukaisesti aihealueen ja tuotteiden opiskeluun. Luonnollisesti samalla tarjotaan osallistujille viimeisin informaatio IBM:n analytiikan saralta sekä julkistetaan tuotteiden uusia versioita. Tapahtumassa järjestetään yli 100 luentotyyppistä sessiota sekä myös vähän pidempiä hands-on lab sessioita, joissa osallistujat pääsevät IBM:n edustajien opastamana itse kokeilemaan ja opiskelemaan tuotteita ja niiden ominaisuuksia.

Tapahtuma alkoi jo perinteeksi muodostuneilla Jameilla. Kyseisissä Jameisssa, mitkä järjestetään edellisenä iltana ennen virallisen ohjelman alkua, partnerit ja asiakkaat pääsevät kuulemaan IBM:n tuotetiimien viimeiset kuulumiset Planning Analyticsin sekä Cognos Analyticsin osalta. Lisäksi Jameissa osallistujat pääsevät keskustelemaan pienissä ryhmissä IBM edustajien kanssa. Jamit ovat olleet perinteisesti hyvin suosittuja juurikin tästä syystä, että käyttäjät pääsevät keskustelemaan suoraan niiden kanssa, jotka nimenomaan vaikuttavat kyseisten tuotteiden kehitykseen ja samalla myös IBM saa arvokasta palautetta suoraan käyttäjiltä.

Eräs tapahtuman huippuhetki oli jo ensimmäisen kokonaisen päivän aamulla järjestettävä Keynote, missä tällä kertaa oli esiintyjänä erittäin inspiroiva Bonita Norris, joka on nuorin Mount Everestin huipun valloittanut brittinainen. Kahden vuoden matka kiipeilyn aloittamisesta maailman kirjaimelliselle huipulle oli motivaatiotarina oikeanlaisten päätöksien tekemisestä, määränpään visualisoinnista ja ylivoimaisten esteiden voittamisesta. Passion. Visualize. Make decisions. What’s the worst that could happen? Focus – do not fret. Make right decisions. Look back. Little things make the biggest difference. Last steps are easy.

Konferenssi oli täynnä mielenkiintoisia sessioita, joissa kerrottiin Cognos Analyticsin (CA), Planning Analyticsin (PA), Watson Studion (tunnettiin aikaisemmin nimellä DSX) ja lukuisten muiden analytiikkatuotteiden sekä uusista ominaisuuksista että annettiin tietämystä ylipäätään toiminnallisuuksista. Oman ekstra-mielenkiinnon tapahtumaan loi myös lukuisat asiakastarinat. Esimerkkinä voisi mainita kahden suomalaisen yrityksen Sato (Ruslan Paasonen) sekä HUS (Jukka Salama) tarinat Planning Analytics Cloudiin siirtymisestä sekä Cognos 10 ympäristön päivityksestä Cognos Analytics Cloudiin.

Tämänkaltaisten konferenssien parasta antia ei ole pelkästään päivän sessiot vaan mahdollisuus tutustua hyvin lähellä tuotekehityksessä mukana oleviin ihmisiin ja verkostoitumaan osallistujien kanssa. Kiitokset IBM:lle jälleen kerran mahtavan tapahtuman järjestämisestä ja kiitokset etenkin asiakkaille, joita oli paikalla varsin runsaslukuisesti Suomestakin ja kiitokset myös partnereille mielenkiintoisista keskusteluista.
Seuraavaksi IBM saralla on jo näköpiirissä marraskuun alussa järjestettävä IBM Think Helsinki 2018 Messukeskuksessa, mihin myös Intito osallistuu leveänä rintamana. Stay tuned for more!