Untuvikkona Thinkissa

31.10.2019

Think Summit Helsinki 2019 on takanapäin. Vaikka saavuin paikalle reippaasti ennen Main Stagen tapahtuman aloituspuheenvuoroa, en ehtinyt napata aamupalaa lainkaan. Olin sen verta ihmeissäni väenpaljoudesta, valoista ja demopisteellämme pyörivistä ihmisistä, jotka tulivat moikkailemaan.

Think tunnelmia

Siirryin kuuntelemaan aloituspuheenvuoroa ja sain ovelana paikan läheltä lavaa, kun menin tilan oikeaan reunaan sisäänkäynnin ollessa vasemmassa reunassa. Oli mielenkiintoista kuunnella neljän hyvinkin erilaisen yritysten edustajien keskusteluja teknologian uusimmista tuulista. Oma suosikkini oli Yaran Mikko Jääskeläisen ja Pål Øystein Stormorkenin kertomusta siitä, kuinka digitalisaatio tulee muuttamaan maataloutta merkittävästi lähitulevaisuudessa. Pidin myös siitä, miten kaikki keskustelut nivoutuivat yhteen ”Kestävä kehitys ja yritysten vastuu” -teeman alle.

Keskusteluja seurasi IBM:än Keynote ”Smart is open. Open is smart”. Henrik Tang Hedegaard (General Manager, IBM Nordic) ja Fredrick Ericsson (Regional Director, Red Hat Nordics) kertoivat, miten viime syksynä uutisoitu yrityskauppa on vaikuttanut molempien yritysten liiketoimintaan. Kaupan myötä IBM nousi johtavaksi tekijäksi pilvipalvelumarkkinoilla ja molemmat osapuolet vaikuttivat tyytyväisiltä alkaneeseen yhteistyöhön.

Ohjelman päätyttyä suuntasin suoraan lounastarjoilujen kimppuun. Pieni hengähdyshetki oli oikein paikallaan äskeisen informaatiotulvan sulatteluun. Kun palasin demopisteellemme oli siellä käynnissä historiikkivideomme materiaalien kuvausta. Seurasin miten kuvaukset sujuivat ja sovimme kuvaajamme Markuksen kanssa päivän aikataulista.

Seuraava puheenvuoro, jota siirryin kuuntelemaan, oli asiakkaamme Patria Aviationin Jaakko Sivusuon puheenvuoro ”Patria Aviation Oy:n matka kohti integroitua S&OP ja taloussuunnittelua” Data & AI Campus Stagella. Mukaansatempaavaan tarinamuotoon asetettu puheenvuoro lisäsi ymmärrystäni Planning Analytics -projektien kulusta ja laajuudesta, sekä Suomen ilmavoimien toiminnasta.

Jaakko Sivusuo (Patria Aviation)

Iltapäivä kului demopisteellämme tutustuen työkavereihin, asiakkaisiin ja liiketoimintakumppaneihin. Mukavia keskusteluja oli paljon ja tarkkaavaisesti kuuntelemalla opin yhtä sun toista. Verkostoitumisen lomassa ehdin vähän kierrellä ihmettelemässä mitä muilla pisteillä tapahtui ja räpsiä kuvia tapahtumasta.  

Tapahtuman päättävä Perttu Pölösen ”You’re only as valuable as you’re diverse. Who are you?” -Keynote, oli tarina hänen uskomattomasta matkasta erilaisten projektien, yritysten ja järjestöjen kautta inspiraatiopuhujaksi. Perttu rohkaisi kuulijoita miettimään, miten esittelee itsensä tutustuessa uusiin ihmisiin. Hän puhui myös työyhteisöjen monipuolisuuden merkityksestä, kun koitetaan kehittää ratkaisuja yhä suurempiin ja monitahoisempiin ongelmiin.

Think Helsinki

Mielikuvaksi Thinkista jäi vahva yhteisöllisyys, ideoiden jakaminen ja teknologian vaikutuksen ulottuminen erittäin vaihteleviin toimialoihin ja tilanteisiin. Ensi vuonna aion verkostoitua rohkeammin, kuunnella useamman puheenvuoron ja syödä aamiaisen, joka nyt pääsi jännityksen takia jäämään väliin.

Think terveisin Eve Lallukka

Eve Lallukka
Nordic Marketing Business Partner