Intiton uudet konsultit Karri ja Lauri kertovat, miksi he siirtyivät Intitolle

15.3.2022

Intiton porukkaan liittyi ystävänpäivänä kaksi uutta konsulttia. Karri Rissanen on lokakuussa avatun Joensuun toimiston toinen työntekijä ja Lauri Suoniemi aloitti työt pääkonttorilla Helsingissä. Haastattelin heitä selvittääkseni, miksi he siirtyivät Intitolle ja miten ensimmäiset viikot ovat sujuneet.

Laurin ja Karrin taustat

Lauri Suoniemi, konsultti, Intito

Lauri työskenteli 2,5 vuotta BI-kehittäjänä ja data-analyytikkona Marimekolla. Siellä hän oli ensin osa Business Control -tiimiä ja toimi Business Controllereiden teknisenä apukätenä. Työnkuvaan kuului muun muassa raportointiratkaisujen ylläpitämistä ja teknisenä tukena olemista budjetointi- ja ennustesykleissä.

Karri Rissanen, konsultti, Intito

Karri työskenteli 14 vuotta Affectolla, jonka CGI osti vuonna 2017. Tuon 14 vuoden aikana, Karri suuntautui ylläpidollisiin työtehtäviin ja BI-maailma tuli varsin tutuksi. Esimerkiksi IBM Cognos Analyticsin parissa, Karri on tehnyt paljon töitä uransa aikana. Koronapandemian takia hän jätti työt CGI:lla ja ajatteli pitävänsä taukoa töistä. Suunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi, kun LinkedIn-profiilin päivityksen huomannut Intiton kaupallinen johtaja Jyri-Pekka Makkonen kiinnostui Karrin osaamisesta.

Siirtyminen Intitolle

”Keskusteluista J-P:n kanssa tuli heti hyvä fiilis Intitosta työnantajana ja etenimmekin varsin nopeasti ensimmäisistä keskusteluista työsopimuksen allekirjoittamiseen” Karri kuvailee työllistymisprosessia.

Laurille IBM Planning Analytics kehittäminen on tuttua edellisestä työpaikasta ennen Marimekkoa ja etsinnässä oli työpaikka, jossa pääsisi kehittymään ja haastamaan itseään uralla eteenpäin. Intito työnantajana kiinnosti, koska Lauri oli aiemmin ollut asiakkaan puolella in-house tekijänä ja Intitolla pääsisi tutustumaan erilaisiin ratkaisuihin asiakastoteutuksien kautta.

”Intitoon on keskittynyt paljon IBM Planning Analytics osaamista Suomessa. Oikeastaan uskon, että täällä on paras osaaminen juuri tuolta saralta, joten pääsen oppimaan parhaita käytäntöjä ja kehittymään sekä teknisessä mielessä että liiketoimintaosaamisessa” Lauri perustee valintaansa siirtyä Intitolle.

Molempien ensimmäiset työviikot ovat menneet uuteen työpaikkaan perehtymisessä. Karrin pääasiallisena ohjaajana toimii Teemu Hallikainen, joka on Joensuun toimiston ensimmäinen työntekijä ja Lauria perehdyttää Jari Salmela. ”Kollegoista löytyy mukavia ja asiantuntevia ihmisiä. On ollut helppoa liittyä tähän joukkoon” Karri pohtii. ”Jari on tosi hyvä perehdyttäjä. Sopivassa suhteessa on ollut itsenäistä ja yhdessä tekemistä, sekä teknistä puuhaa että asiakkaiden liiketoimintojen läpikäymistä. Olen saanut lämpimän vastaanoton intitolaisilta” Lauri kertoo.

Ensivaikutelma lupaa hyvää jatkoa

Molemmat odottavat jatkolta itsensä kehittämistä ja kehittymistä uralla, uusi työpaikka antaa uutta näkökulmaa ja uudenlaisia haasteita. ”Ensivaikutelman perusteella Intitossa tuntuu yhdistyvän moni asia, joita arvostan työpaikassa. Työn sisältö tulee todennäköisesti olemaan sopivan haastavaa ja omaa osaamistani kehittävää, täällä on ammattitaitoisia ihmisiä töissä ja hyvä yhdessä tekemisen meininki tittelistä riippumatta” Lauri summeeraa.

”Olen luottavaisin mielin tulevan suhteen. Intito vaikuttaa sopivan rennolta työpaikalta, ja matalahierarkkinen pienempi työpaikka, on hyvää vaihtelua ison organisaation jälkeen” Karri toteaa haastattelun päätteeksi.

Haluaisitko liittyä kasvavaan porukkaamme?

Kiinnostaako sinua liiketoiminnan päätöksenteon tukeminen johtavilla analytiikan ja ennustamisen teknologiaratkaisuilla?

Eve Lallukka
Marketing Manager