Välittävällä kulttuurilla kansainväliseen kasvuun

21.4.2022

Otin haastateltavaksi Intiton Head of People and Culture -roolissa aloittaneen Mirva Sainiemen ja toimitusjohtajamme Petri Sipolan selvittääkseni, miksi meillä aloitti HR-vastaava juuri nyt ja millaisia odotuksia hänen roolilleen on asetettu.

Petri Sipola, CEO ja Mirva Sainiemi, Head of People and Culture

Miksi Intitolla päätettiin ottaa HR-vastaava mukaan porukkaan nyt?

HR-vastaavan palkkaamiseen oli kaksi selkeää perustetta. Kova juridinen puoli ja pehmeä työkulttuurin vaaliminen ja kehittäminen. Kasvun myötä Intitolle tulee kaikenlaisia lakisääteisiä velvoitteita, joista HR-ammattilainen on perillä ja pystyy ottamaan niiden toimeenpanosta vastuuta.

Pehmeä puoli oli kuitenkin se ykkössyy HR-vastaavan palkkaamiseen. Haluamme vaalia työntekemisen kulttuuriamme ja työnantajamielikuvaamme. Näistä oli helppo pitää huolta, kun intitolaisia oli 10 kokenutta osaajaa. Nyt meitä on kuitenkin jo yli 20 ja mukaan on otettu myös nuorempia konsultteja. HR:n tulee pystyä tukemaan erilaisia rooleja, joita kasvavaan organisaatioon muodostuu. Esimerkiksi kolmea Business Owneria, jotka nimitettiin vetämään tiettyjä liiketoimintoja vuoden vaihteessa.

”Olemme juuri sopivassa vaiheessa kasvua ja halusimme ottaa HR-vastaavan mukaan heti, kun se vain oli mahdollista. Haluamme panostaa yrityksenä kahteen asiaan; asiakkaisiin ja työntekijöihin. Oli siis varsin luontevaa palkata Mirva huolehtimaan jälkimmäisestä.” Petri tiivistää.

Millaisia kasvusuunnitelmia Intitolla on ja millaisia osaajia halutaan houkutella mukaan?

Intiton suunnitelmana on kasvaa hallitusti Pohjoismaissa ja Euroopassa. Houkuttelemme mukaan kokeneita alan ykkösosaajia, mutta ymmärrämme kilpailun olevan kovaa ja otamme mieluusti mukaan myös nuorempia osaajia. Mirva tulee auttamaan varsinkin näiden nuorten mukaan ottamisessa erityisesti siitä, että perehdyttäminen hoituu systemaattisesti ja kaikki saavat samanlaisen lämpimän vastaanoton Intitossa.

”Haluaisin myös nähdä, että Mirva varmistaa kasvumme olevan välittävää kulttuuria vaalivaa ja saisimme joukkueeseemme osaajia, joilla on sama kunnianhimoinen ote työhön kuin meidän nykyisillä työntekijöillämme.” Petri kertoo.

Miksi intitolaiset viihtyvät meillä töissä?

”Meillä on hyvä työyhteisö ja osaavat työkaverit. Vanhoille tekijöille se mahdollistaa hyvän vertaistuen työntekoon ja uusille taas vanhemmat tekijät toimivat innostavina mentoreina. Eikä täällä haasteet pääse loppumaan kesken. Pystymme tarjoamaan pitkiä oppimispolkuja kehittymishaluisille ja innostuneille asiantuntijoille.” Petri kertoo.

Mirva, miksi päätit siirtyä Intitolle töihin?

”Intiton mutkattomuus, yhteisöllisyys ja asiantuntevuus tekivät heti alusta asti minuun vaikutuksen. Intito on työpaikka, jossa asiantuntijoita arvostetaan ja kuunnellaan ja jossa viihdytään ja kehitytään. Pitkäaikainen haaveeni on myös ollut päästä mukaan riittävän varhaisen vaiheen kasvuyhtiöön rakentamaan fiksuja, työntekijälähtöisiä ja skaalautuvia HR-käytänteitä sekä mahdollistamaan hyvää arkea ja inhimillistä työkulttuuria. Kun pääsimme Petrin kanssa vaihtamaan näistä asioista ajatuksia, niin huomasimme ajatuksemme loksahtavan heti yhteen.” Mirva kertoo.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

”Vastaan Intiton HR:stä ja rekrytoinnista kokonaisuudessaan niin strategian, kehittämisen, kasvun mahdollistamisen kuin arjen pyörittämisen osalta. Pyrin vaikuttamaan siihen, että liiketoimintamme menestyy, että tarjoamme parhaan mahdollisen työpaikan meidän osaajillemme ja että meidät tunnetaan markkinassa inhimillisestä kulttuuristamme, tarkoituksena tietysti houkutella myös uusia osaajia meidän matkaamme mukaan.” Mirva sanoo.

Miten pyrit varmistamaan, että Intito tarjoaa osaajilleen parhaan mahdollisen työpaikan?

”Tämä on iso ja monitahoinen kokonaisuus erilaisia asioita, joita myös eri yksilöt arvostavat eri tavoin. Haluan paitsi luoda hyvää työntekijäkokemusta, myös ymmärtää, mikä on meidän osaajillemme merkityksellistä. Pyrin vaikuttamaan työntekijälähtöisesti ja palvelumuotoilun keinoin siihen, että meillä on mahdollisimman hyvä tehdä töitä, kehittyä ja onnistua, että oikeanlaista tietoa, apua ja joustoa on saatavilla, kun sitä tarvitsee, ja että kukaan ei koe jäävänsä yksin hybridiarjen keskellä. Tässä onnistuakseni olenkin halunnut heti alkuun kuulla jokaiselta osaajaltamme henkilökohtaisesti heidän arjestaan, mikä siinä sujuu ja mikä ei ja missä voimme parantaa.” Mirva kertoo.

Mikä motivoi sinua tietotyön kuormittavuuden vähentämiseen?

”Lähimmäiseni sairastuminen työikäisenä muistisairauteen on saanut minut perehtymään aivoterveyteen ja palauttavien taukojen merkitykseen erityisesti tietotyön kontekstissa. Tämän tärkeys korostuu erityisesti etätyöarjessa, jossa Teams-palaveriputket voivat pahimmillaan vallata koko työpäivän. Jos minulla olisi taikasauva, niin lisäisin jokaisen etäpalaverin väliin muutaman minuutin minitauon ja poistaisin maailmasta multitaskaamisen. Itsellänikin nämä tosin vaativat jatkuvaa harjoittelua edelleen.” Mirva tuumii.

”Meillä kävi hyvä tuuri, kun saimme Mirvan Head of People and Culture -rooliin. Hänellä on kokemusta monenlaisista teknologiafirmoista ja isommasta konsulttifirmasta. Hän on kovan luokan ihmisläheinen HR-ammattilainen ja uskon, että opimme häneltä parhaita käytäntöjä viedä Intiton HR-asioita eteenpäin.” Petri myhäilee.

Lisää juttuja intitolaisista löydät Careers-sivulta!

Eve Lallukka
Nordic Marketing Business Partner