Yrityskauppa: Intito Oy hankkii yrityskaupalla lisää analytiikkaosaamista

24.1.2023

Intito Oy lujittaa asemiaan analytiikkamarkkinassa ostamalla oululaisen Soleno Oy:n koko osakekannan. Yritykset muodostavat asiantuntijakeskittymän, joka auttaa keskisuuria ja suuria yrityksiä hyödyntämään dataa ja tekoälyä liiketoiminnan suunnittelussa ja esimerkiksi ESG-raportoinnissa. Yrityskauppa on osa Intiton kasvustrategiaa, jolla se vahvistaa toimintaansa Suomessa ja muualla Pohjois-Euroopassa.

Kristian Lahtinen, Keijo Ylitalo, Petri Sipola, Sami Ervasti

Yritysten talous- ja liiketoimintajohdolla on kasvava tarve suunnitella ja analysoida liiketoimintaansa tarkemmin sekä vastata lisääntyneisiin raportointivaatimuksiin. Hyödyntämällä dataa, modernia teknologiaa ja tekoälyä yritykset kykenevät menestymään kovassa kilpailussa sekä tekemään parempia ja oikein ajoitettuja päätöksiä.

– Yritykset etsivät osaajakumppaneita ratkomaan kriittisiä ennustamisen ja raportoinnin haasteita. Esimerkiksi toimitusketjun suunnittelun tehostaminen tai vastuullisuusraportoinnin onnistuminen vaatii sekä datan käsittelyn että liiketoimintaprosessien huippuosaamista. Meiltä löytyy molempia, ja kaupan myötä osaamisemme vahvistuu edelleen, toteaa Intito Oy:n toimitusjohtaja Petri Sipola.

Osaaminen kasvun ajurina

Intitolla on jatkossa henkilökuntaa neljällä paikkakunnalla Suomessa. Oulun tiimiä on tarkoitus kasvattaa merkittävästi. Intitolla on toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa, ja tavoitteena on jatkaa kasvua Pohjois-Euroopassa.

– Haluamme tiimeihimme parhaat tekijät, joiden kanssa rakentaa urapolkuja kiinnostavien asiakastöiden parissa. Samalla haluamme kirittää asiakkaitamme eteenpäin heidän omassa työssään. Yhdistyminen Solenon kanssa tukee näitä tavoitteita erittäin hyvin, sanoo Sipola.

Soleno on ollut jo monta vuotta Intiton yhteistyökumppani ja rakentanut pitkäjänteisesti asiakkaidensa suunnittelu- ja raportointikyvykkyyttä IBM:n teknologioiden avulla. Molemmat toimijat ovat saaneet tunnustusta IBM:n Data & AI -ekosysteemissä.

– Tiimeillämme on hyvä maine asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden parissa. Soleno täydentää Intiton tarjontaa monialaisella osaamisellaan liiketoiminnan suunnittelusta ja raportoinnista mutta erityisesti datan käsittelystä, tiedonhallinnasta ja tekoälystä. Kauppa on luontevaa jatkumoa hyvälle yhteistyölle, summaa Keijo Ylitalo, Soleno Oy:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja

Petri Sipola, toimitusjohtaja, Intito Oy
petri.sipola@intito.fi, p. 040 572 5343
www.intito.fi

Keijo Ylitalo, toimitusjohtaja, Soleno Oy
keijo.ylitalo@soleno.fi, 040 559 8291
www.soleno.fi

YRITYSTIEDOT

Intito Oy on vuonna 2014 perustettu analytiikan asiantuntijayritys. Intito tuottaa asiakkailleen ratkaisuja ja palveluita liiketoiminnan ja talouden suunnitteluun, johdon raportointiin, konsernilaskentaan sekä ESG- ja viranomaisraportointiin. Intito on IBM Gold Business Partner sekä vuoden 2022 IBM Business Partner of the Year. Intiton toimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Joensuussa. Lisäksi Intitolla on toimistot Ruotsissa ja Norjassa. www.intito.fi

Soleno Oy toimittaa keskisuurille ja suurille yrityksille Data & AI -vetoisia liiketoimintaratkaisuja tiedonhallintaan, suunnitteluun, raportointiin ja konsernilaskentaan. Soleno on IBM Gold Business Partner. Solenon toimipisteet sijaitsevat Oulussa ja Raahessa. www.soleno.fi